facebook_pixel
Microsoft planerar jubileumsfirande av Minecraft, men Notch får inte vara med

Microsoft planerar jubileumsfirande av Minecraft, men Notch får inte vara med

Markus “Notch” Persson skapade det fortgående fenomenet Minecraft, vars första publika version debuterade den 17 maj 2009. I slutet av 2014 sålde Notch sedan sin studio Mojang till Microsoft för 2,5 miljarder dollar, varpå han gick under jorden fram tills den berömda Twitter-tiraden hösten 2016.

Minecraft fyller således tio år nästa månad, och Microsoft kommer fira med ett stort pressevent hos Mojang i Stockholm den 17 maj. Tilldragelsen kommer titta på “det förflutna, nutiden och framtiden för den decenniegamla franchisen”, men trots det är Notch inte inbjuden. Utöver den nämnda tiraden har Notch även hunnit kläcka ur sig transfobiska uttalanden och kommenterar om en “heterosexuell pride-dag”.

– Hans kommentarer och åsikter reflekterar inte de av Microsoft eller Mojang, och är inte representativa för Minecraft, sade en talesperson för Microsoft till Variety.

Förra månaden togs även en Notch-referens bort från en laddningsskärm i Minecraft, något som Microsoft ännu inte kommenterat publikt – men nog kan vi gissa oss till den bakomliggande anledningen utan problem!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar