facebook_pixel
Kolla in 12 minuter från retroskjutaren Prodeus

Kolla in 12 minuter från retroskjutaren Prodeus

I slutet av fjolåret presenterades vi för Prodeus, ett nytt retro-fps av Mike och Jason hos Mike and Jason. En Kickstarter-kampanj drog sedan igång den 25 mars, och med 13 dagar kvar har man samlat in 37 158 av 52 500 efterfrågade amerikanska dollar, vilket får oss att tro att det hela går vägen.

Nu, för att ge kampanjens sista två veckor en extra skjuts, har man släppt en 12 minuter lång gameplay-video, som du kan kolla in här nedan. Jag fortsätter digga den visuella stilen rejält (miljöer byggda av lo-fi-polygoner med pixelbaserade fiender), och även användargränssnittet verkar vara rejält finslipat (och Metroid Prime-inspirerat?). Mot slutet av klippet får vi också en riktigt storslagen arenastrid, som påminner rejält om de öppnare miljöerna i Id Softwares Doom-reboot, och kräver att spelaren håller sig i ständig rörelse.

Prodeus har en produktsida på Steam. Här är de nya spelsekvenserna.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar