facebook_pixel
I skymundan: Don’t Starve-doftande Cryofall har lanserats via Steam

I skymundan: Don’t Starve-doftande Cryofall har lanserats via Steam

För en vecka sedan rullade det nya överlevnadsspelet Cryofall ut i early access via Steam. Det gjorde inte särskilt mycket väsen av sig (åtminstone har jag inte hört talas om det förrän nu) men mottagandet bland Steam-användarna skrivs till “väldigt positivt” baserat på 113 recensioner, vilket lovar gott!

Personligen är jag inget större fan av genren, men ser ändå omedelbara likheter med Don’t Starve, främst på grund av kameraperspektivet, men även estetiken och co-op-fokuset (som lades till i Don’t Starve Together) påminner om Klei Entertainments klassiker. Cryofall ämnar ändå karva ut sin egen nisch och bjuder bland annat på “fem unika epoker av teknologiska framsteg”, “komplexa tillverknings- och jordbrukssystem” samt “komplex karaktärssimulering”, inklusive en rad olika statuseffekter för karaktärerna.

Enligt Atomictorch Studios kommer early access-perioden vara i ungefär ett år, och man säger också att det är “möjligt” att prislappen (just nu 20 euro) höjs efter early access-utträdet, beroende på hur mycket omfånget växer och antalet nya funktioner som läggs till. Själva spelkärnan beskrivs ändå som “nästan komplett” redan nu.

Här är early access-trailern för Cryofall.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar