facebook_pixel
“Gnäll hur mycket ni vill” säger Randy Pitchford om Epic Games Store-exklusiviteten för Borderlands 3

“Gnäll hur mycket ni vill” säger Randy Pitchford om Epic Games Store-exklusiviteten för Borderlands 3

I det senaste avsnittet av vår podcast Spelrum diskuterade vi problematiken kring Epic Games Store. Vi kom fram till att folk gärna klagar men sällan förklarar eller vet varför, och om de skulle ta sig tid att analysera sitt eget beteende så kanske de skulle komma fram till att det är rätt befängt till att börja med.

En person som fått känna av internets fulla vrede den senaste tiden är Gearbox-chefen Randy Pitchford, som sedan avslöjandet av Borderlands 3:s Epic Games Store-exklusivitet stått på barrikaderna, för att mota tillbaka och mata trollen om vartannat. Och nu har hans tålamod tagit slut, vilket lett till spektakulära Twitter-tirader.

– När allt är sagt och gjort är dessa förändringar i vår industri alltid baserade på innehållet. Det krävs innehåll för att vi ska röra på oss. Det krävdes Half-Life 2 för att ens göra oss (inte tillräckligt) bekväma med att svälja Steam-pillret när det begav sig.

– Så vi kommer svälja Epic Games Store-pillret med Borderlands 3. Och vissa av er kommer hata det och gallskrika, och ni kommer till och med beskylla mig personligen för det. Och ni kan stå på brigaderna och gnälla och beklaga er hur mycket ni vill och stalka min skit, men sist och slutligen kommer vi blicka tillbaka på den här tidpunkten och inse att detta var ögonblicket då digitala pc-spels-butiker avmonopoliserades.

Här är andra godbitar av Randy Pitchford.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar