facebook_pixel
Fortnite och Playerunknown’s Battlegrounds har förbjudits i Irak

Fortnite och Playerunknown’s Battlegrounds har förbjudits i Irak

För en vecka sedan blev vi varse om att Nepal hade förbjudit Playerunknown’s Battlegrounds, “för barnens skull”. Uppenbarligen såg Irak det här och tänkte “det där vore fett”, för nu har man enligt Reuters inte bara förbjudit PUBG, utan även den ack så massivt framgångsrika PUBG-kopian Fortnite!

Anledningen sägs vara “på grund av den negativa inverkan vissa elektroniska spel har på hälsa, kultur och säkerhet i det irakiska samhället, inklusive sociala och moraliska hot mot barn och ungdomar”. Den före detta militärchefen Moqtada al-Sadr ligger bakom det hela, då han förra veckan varnade att “PUBG är beroendeframkallande” och bad regeringen att förbjuda spelet.

– Vad finns det att vinna på att döda en eller två personer i PUBG? Det är inte ett spel om informationssamlande eller ett militärspel som erbjuder dig korrekta stridstaktiker, skrev al-Sadr i ett uttalande förra veckan.

Vi kan bara föreställa oss vad al-Sadr tycker om den bristande realismen i Super Mario.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar