facebook_pixel
Fortnite får ett respawnsystem till slut

Fortnite får ett respawnsystem till slut

Det var bara några veckor sedan vi publicerade nyheten att Fortnite kanske skulle introducera ett respawnsystem. Den dagen är nu kommen, då Epic Games officiellt har visat upp det senaste tillägget: Reboot Vans.

En Reboot Van är precis som namnet antyder en van som låter spelare återuppliva sina lagkamrater. I en video går utvecklarna snabbt igenom hur det här fungerar i praktiken:

Kort och gott fungerar det så att när en lagkamrat biter i gräset tappar de ett reboot-kort. En annan spelare kan då plocka på sig kortet och ta det till en van, där den döde spelaren efter en kort stund dyker upp igen. Efter att vanen använts är den otillgänglig under en viss tid.

Om det här låter som respawnsystemet i Apex Legends… så, ja, det är nästan exakt som respawnsystemet i Apex Legends. Det är heller inte speciellt förvånande, då talet om respawns i Fortnite äggades på av Apexs framgångar med sin mekanik.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar