facebook_pixel
Före detta Rockstar-anställd listade Grand Theft Auto 6 på sitt CV

Före detta Rockstar-anställd listade Grand Theft Auto 6 på sitt CV

Okej, nu tar vi det lilla lugna här. Ja, en tidigare anställd hos Rockstar India lade mycket riktigt till Grand Theft Auto 6 på sin online-CV. Låt oss ta en titt på vad det faktiskt innebär och hur mycket vikt vi kan lägga på den informationen.

Personen i fråga är en 3d-designer vid namn Bibin Michael som fram tills april 2018 jobbade på Rockstar India. Nyligen gjorde Michael en liten förändring på sin resumé där han beskrev vad hans arbetsuppgifter på Rockstar inkluderade. Den numera borttagna raden var som följer:

– Create concept vehicles matching with real world for Gta 5 dlc and upcoming Gta6.

Detta noterades av en användare på Gtaforums och uppmärksammades av PCGamesN. Ni anar ju vilka rykten som genaste kickade igång.

Så – exakt hur pålitlig är den här källan? Bibin Michael arbetade mycket riktigt hos Rockstar (han är nu anställd på Codemasters) och enligt Mobygames dyker han upp i eftertexterna på Red Dead Redemption 2. Den sidan listar förvisso inget arbete med Grand Theft Auto 5, men att bli utelämnad från spelets credits är knappast ovanligt.

Vi kan alltså slå fast att han med säkert jobbat åtminstone i närheten av Grand Theft Auto-seriens utveckling, men innebär det här med säkerhet att del 6 är på gång? Inte nödvändigtvis.

Michaels specialitet är att göra modeller av bilar, vilket förmodligen är vad han gjort för GTA5, och det kan helt enkelt vara så att de designer han skapat har sparats för att användas i framtida spel. Utvecklare återanvänder 3d-modeller och andra assets hela tiden, så det är mycket möjligt att Michael inte vet mer om GTA6 än någon annan, men har skrivit under på att hans arbete får användas även i framtida spel i serien om de skulle komma att utvecklas.

Däremot är det inte alls omöjligt att Grand Theft Auto 6 faktiskt är under utveckling. Femte delen i serien fyller 6 år i september och nu när Rockstar släppt Red Dead Redemption 2 kan vi bara anta att de åtminstone har inlett ett tidigt stadie av produktion för nästa storspel, vilket mycket väl kan vara GTA6. Vi kan dock vara ganska säkra på att det inte dyker upp i år.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar