facebook_pixel
Final Fantasy XV-regissören gör paralympics-spelet The Pegasus Dream Tour

Final Fantasy XV-regissören gör paralympics-spelet The Pegasus Dream Tour

Förra hösten lämnade Final Fantasy XV-regissören Hajime Tabata Square Enix hastigt och lustigt, vilket ledde till att man lade ner alla planer på fortsatt Final Fantasy XV-dlc. Sedan dess har det varit tyst kring Tabatas fortsatta karriär, men nu har han kommit med ett smått chockerande avslöjande.

På den officiella hemsidan för de paralympiska spelen (jo, de paralympiska spelen!) kan vi nämligen läsa att Hajime Tabata och teamet hos den nygrundade studion JP Games håller på med att utveckla The Pegasus Dream Tour, ett “helt nytt sportrollspel”. Spelaren tar rollen som en para-atlet och tävlar i virtuella “dynamiskt renderade” paralympiska spel i fantasistaden Pegasus City. Spelet förväntas bli tillgängligt på “olika plattformar” och spelare kommer kunna “väcka upp” nya specialförmågor och” Xtra Power”(!).

– Det här är inte bara ett vanligt spel om sport. JP Games kommer fullt ut representera de underverk som är unika för paralympiska sporter i det här helt nya rollspelet, en genre som vi excellerar i, sade Hajime Tabata.

– Med detta spel vill vi bidra till den framtida tillväxten av de paralympiska spelen, inte bara som ett evenemang, utan även som underhållning, med innehåll som vi hoppas kommer ha ett varaktigt värde i framtiden.

The Pegasus Dream Tour kommer lanseras någon gång under 2020, förmodligen i samband med de paralympiska spelen i Tokyo mot slutet av augusti.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar