facebook_pixel
Fantasy General 2 har utannonserats, kolla in debuttrailern!

Fantasy General 2 har utannonserats, kolla in debuttrailern!

Redan 1996 släpptes strategispelet Fantasy General, en sorts spin-off-släkting till Panzer General-serien. Och nu, drygt 23 år senare, vankas det äntligen uppföljare; Fantasy General 2 kommer lanseras via Steam och GOG, och här nedan ser du den väldigt Sagan om ringen-doftande debuttrailern.

Fantasy General 2 utspelas 300 år efter originalspelet, och i rollen som sonen till en barbarhövding kommer du föra befälet över fantasykrigare, i ett försök att bevisa ditt mod för klanens rådförsamling. Själva striderna är återigen hex-baserade, men den här gången med enheter som kan utvecklas från nybörjare till hjältar, vars karaktäristik utformas av deras erfarenheter, förmågor och utrustning, istället för strikta enhetstyper.

– Vi har rört oss bort från ett simpelt sten-sax-påse-system till en mer “logisk” modell, förklarar Jan Wagner, speldesigner hos österrikiska utvecklarna Owned by Gravity. Om en enhet har ett spjut kan den neutralisera ett anfall – detta gör den användbar mot kavalleri, men även lätt infanteri, bärsärkkrigare och vissa djur. Du blir inte “bra mot kavalleri” bara för att du är en viss enhetstyp.

Fantasy General 2 släpps senare i år. Här är den första trailern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar