facebook_pixel
Dreadlands är ett nytt turordningsbaserat onlinespel av svenska Fatshark!

Dreadlands är ett nytt turordningsbaserat onlinespel av svenska Fatshark!

När svenska Fatshark inte jobbar på Warhammer: Vermintide 2 ger man också ut andra studiors spel. Och nu har man utannonserat det nya turordningsbaserade onlinespelet Dreadlands, som just nu utvecklas av Stockholmsbaserade Blackfox Studios, och siktar på lansering senare i år.

Blackfox Studios leds av Peter Nilsson, tidigare senior developer hos Fatshark, och Dreadlands utspelas i samma universum som det postapokalyptiska och Sverige-baserade Fatshark-rollspelet Krater.

– Med Dreadlands vill vi ta onlineelementen från ett MMO eller en delad-värld-skjutare och kombinera det med beroendeframkallande turordningsbaserat gameplay, säger Peter Nilsson, grundare och creative director hos Blackfox Studios.

– Peters koncept är unikt, att ha alla spelare i en delad värld där PvE-utmaningar och PvP-matcher löper jämsides med varandra, där man får välja vad man vill göra. Hos Fatshark är vi fans av turordningsbaserade spel, och är oerhört uppspelta över att få samarbeta med Blackfox Studios med den här titeln, tillade Martin Wahlund, vd hos Fatshark.

Du kan läsa mer om Dreadlands på den officiella hemsidan eller på Steam.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar