facebook_pixel
Dontnod har utannonserat Life is Strange-spinoffen Leif is Strange!

Dontnod har utannonserat Life is Strange-spinoffen Leif is Strange!

Franska Dontnod är fortsättningsvis upptagna med Life is Strange 2 (lanseringsdatumen för de återstående episoderna avslöjades nyligen) men har ändå valt att utannonsera en ny spinoff-titel baserad på Life is Strange-universumet. Den här gången överger man dock USA till förmån för Sverige!

Leif is Strange är en fristående berättelse som handlar om Leif, 46, som bor i den fiktiva svenska byhålan Måragrund. Han jobbar som lärare i det lokala högstadiet men har blivit avstängd på grund av barnaga och återkommande fall av aggressiva utbrott. Därför har han numera flyttat tillbaka till sin mamma i byns utkant.

– För att fånga den äkta svenskheten har vi beslutat oss för att samarbeta med en svensk studio, säger Dontnods lead producer Jean-Baptiste Chevrolet i ett pressmeddelande. Apa Sommarstuga hade expertisen som vi eftersökte, och till och med en vaktmästare som heter Leif, vilket vi tog som ett tecken från en högre makt.

– Vi är mycket glada över att Dontnod valt att samarbeta med just oss, fortsatte Sebastian Forsdahl, grundare och creative director hos Göteborgsbaserade Apa Sommarstuga. Jag har drömt om att kunna skapa den här typen av filmiska äventyrsspel i evigheter, och Leif som karaktär har rötterna ända tillbaka i mina anteckningsblock från lågstadiet, även om han på den tiden hette Bo-Greger och hade en hamster.

Till skillnad från tidigare Life is Strange-spel kommer Leif is Strange inte bjuda på några övernaturliga element överhuvudtaget, och istället för tonårsliv kommer man fokusera på att skildra vuxenlivets otaliga utmaningar, och de specifika svårigheter som Leif ställs inför när han blir allt mer utfryst av samhället och spriten börjar locka.

– Leif börjar betraktas som “konstig” eftersom han börjar klä sig i sopsäckar och bygga kojor i skogen, förklarar Sebastian Forsdahl. Leif is Strange är en berättelse om att vara annorlunda i ett samhälle som inte har utrymme för annat än traditionella tankesätt, och tillsammans med djuren i skogen börjar Leif planera en revolution som kommer skaka Måragrund i grundvalarna – men om den blir våldsam eller inte lämnas upp till spelaren!

Leif is Strange kommer släppas i tre episoder med start den 9 september.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar