facebook_pixel
Command & Conquer Remastered visar livstecken med en första titt på byggnaderna

Command & Conquer Remastered visar livstecken med en första titt på byggnaderna

Förra hösten bekräftade Electronic Arts att de kommer göra remasters av Command & Conquer och Red Alert tillsammans med Petroglyph Games, för att fira seriens 25-års-jubileum under 2020. Med andra ord dröjer projekten ännu ett tag, men nu har vi fått nya livstecken av utvecklarna.

Via Reddit har nämligen EA-producenten Jim Vesellla delat med sig av en statusuppdatering från arbetet. “Vi närmar oss slutet av vår förproduktionsfas” säger han, och tillägger att “vi levererade vårt första spelbara kampanjuppdrag (GDI Mission 1) i mars”. Just nu håller man på med att försöka få igång multiplayer för allra första gången, och man arbetar också mot spelets “slutliga utseende”, och känner sig rentav tillräckligt säkra på stilen för att för första gången delade med sig av en av de klassiska byggnadernas nya look.

På bilden här ovan ser du således den nya versionen av Construction Yard, som krävs för att bygga andra byggnader, däribland kraftverk, baracker och tiberium-raffinaderier. Jim Vessella tillägger att “vårt primära mål med den visuella stilen är att bibehålla autenticiteten hos den den ursprungliga in-game-modellen” och att man “alltid kommer välja in-game-modellen om det uppstår konflikter mellan den och enhetsporträttet eller mellansekvens-versionen”. Man vill ändå ge sig själva möjligheten att förbättra byggnadsmodellerna genom att ta in detaljer från mellansekvenserna, såsom det blåa mönstret på dörren till Construction Yard.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar