facebook_pixel
Chris Avellone har avslöjat den planerade premissen för Knights of the Old Republic 3

Chris Avellone har avslöjat den planerade premissen för Knights of the Old Republic 3

Jag har sagt det förr och säger det igen; det är vansinnigt att kombinationen Bioware, Electronic Arts och Star Wars legat på bordet sedan 2013 utan att vi har fått ett Knights of the Old Republic 3. Någon brist på intresse från utvecklarteamens sida har dock inte funnits, vare sig hos Bioware eller andra kandidater.

Under åren har både Bioware och interna team hos Lucasarts velat göra Knights of the Old Republic 3, men det team som kom allra närmast att få grönt ljus är av allt att döma Obsidian Entertainment, skaparna av det ofärdiga men extremt fascinerande Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords. Och nu har Chris Avellone, författare och designer under utvecklingen av Knights of the Old Republic 2, avslöjat hans tänkta premiss för trean.

I en intervju hos VG247 säger Avellone att KOTOR-serien alltid var planerad som en trilogi, och att Obisidan började “jobba på en pitch för ett tredje spel” efter lanseringen av KOTOR 2.

Planen var att låta spelaren följa Darth Revans fotspår genom galaxen, för att konfrontera uråldriga sith-lorder “som är långt mer skrämmande än Darth-sitherna som dykt upp”.

Utöver att slåss mot dessa kraftiga fiender skulle du även ha fått upptäcka deras förflutna, gräva i deras psyke och deras personligheter, och utforska de områden av galaxen som de härskar över. Dessa områden skulle ha burit “horribla” avtryck, och enligt Avellone skulle det ha varit “ett suveränt, episkt sätt” att avsluta trilogin.

– Den gamla republiken finns där ute, vi fick bara aldrig chansen att skapa den.

Trots otaliga försök kändes det som att spelet “aldrig tog sig någonstans”, och Avellone är osäker på om det beror på att “folk inte trodde att det skulle sälja tillräckligt bra”, eller “om de inte brydde sig om enspelar-spel”.

– Jag vet att massor av folk skulle vilja spela det, men uppenbarligen kanske dessa mängder inte är tillräckligt stora, eller något ditåt, så jag vet inte vad grejen med det var.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar