facebook_pixel
Borderlands 3 kommer ha stöd för co-op via delad skärm, men inte på pc

Borderlands 3 kommer ha stöd för co-op via delad skärm, men inte på pc

Jag vet inte med er, men själv har jag haft min pc kopplad till min storbilds-tv i drygt tio år vid det här laget. Således förväntar jag mig soffvänliga funktioner i mina pc-spel, såsom handkontrollstöd, och det har även hänt att jag spelat lokala partyspel på pc:n tillsammans med vänner.

Således är multiplayer via delad skärm en lika välkommen funktion på pc:n som på konsoler numera, men ändå kommer Borderlands 3 sakna just det här på pc:n. Igår släpptes nämligen en ny trailer för Borderlands 3 (som du kan se i den inbäddade tweeten i vår nyhetsartikel från gårdagen) där delad skärm för två spelare skymtade förbi, varpå PC Games N valde att ta det säkra före det osäkra, och bad om bekräftelse direkt från 2K Games om huruvida pc-versionen av Borderlands 3 har stöd för delad skärm eller inte.

Svaret? “Borderlands 3 kommer stöda delad skärm för två spelare på Playstation 4 och Xbox One”, vilket ju framstår som väldigt märkligt eftersom det inte torde finnas några tekniska hinder överhuvudtaget för att implementera detta även på pc:n. Så varför överhuvudtaget plocka bort det? Där om tvistar de lärda, och vi kan bara hoppas på att moddcommunityt tar sitt ansvar och ger oss lokal multiplayer på pc:n också, men det kan bli lite knepigt eftersom Epic Games Store tills vidare saknar en motsvarighet till Steam Workshop.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar