facebook_pixel
Atlus är öppna för klassiska Persona-spel på moderna format

Atlus är öppna för klassiska Persona-spel på moderna format

Tidigare i år lanserades Catherine Classic via Steam, till synes för att kolla tempen på pc-marknaden. Det tekniska resultatet var inte strålande (recension) men i alla fall ett steg framåt mot en ljus Atlus-framtid på vårt format, och en efterlängtad pc-debut för kultklassiska kioskvältaren Persona.

Kråksången är inte ny – redan 2017 sade Sega att de “ville ta ta Persona till pc:n”, och i början av fjolåret rullade Atlus ut en undersökning där man undrade över vilka format vi vill se Persona-titlar till i framtiden – och nu, via en översatt intervju av Persona Central, har vi fått ytterligare uppmuntrande tecken på att Persona kan vara på väg till pc:n, då Atlus på en direkt fråga om Persona 4 och Persona 3 till “nuvarande plattformar” svarade följande.

– Även om vi inte kan berätta något specifikt just nu, har vi alltid fått många förslag av spelarna. Vi har mottagit och förstått deras röster, och om det kommer en möjlighet kommer vi aktivt diskutera den, sade Naoto Hiraoka.

Persona 4 är i mitt tycke fortfarande ett av världens bästa spel, och jag finner faktumet att den överlägsna uppdaterade versionen Persona 4 Golden fortfarande endast finns till Playstation Vita smått skrattretande. Persona-spelen på pc vore en uppfylld dröm för mig (inte minst för att jag äntligen skulle få möjligheten att skriva om dem i PC Gamer!) så jag hoppas innerligt på att det här försiktiga pratandet snart utvecklas till något konkret.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar