facebook_pixel
Ryktesdags: Nästa Assassin’s Creed handlar om vikingar

Ryktesdags: Nästa Assassin’s Creed handlar om vikingar

Assassin’s Creed har genom åren hunnit dyka ner i flera av de mest intressanta tidsepokerna i världshistorien. Nu, efter att vi fått besöka Renässansen, franska revolutionen, Ming-dynastin, viktorianska London, och antika Grekland, verkar det äntligen vara dags för oss i Skandinavien att få se vår historia återspeglat i Ubisofts långkörare.

Jepp, ett starkt underbyggt rykte gör nämligen gällande att nästa Assassin’s Creed kommer att utspela sig under vikingatiden. Snackt började när en stark hint om detta upptäcktes i The Division 2, där en affisch ser ut att vara en ledtråd om det.

Ryktet gick från rumstemperatur till bastuhett när Kotaku sedan kunde stödja tesen. De kunde nämligen avslöja att de via en insider fått veta att vikingarna mycket riktigt är nästa grupp att representeras i lönnmördarsagan. Spelet sägs också gå under arbetsnamnet Kingdom och ska vara planerat att släppas i 2020.

Givetvis är det här lite extra kul för oss med geografisk förankring till vikingarnas hemvist. Det ger oss också anledning att spekulera i vilka kända personer från våra breddgrader som kommer att dyka upp i spelet. Kommer man kunna segla med Leif Erikson? Eller kanske sprida kristendomen tillsammans med Ansgar? Gissa gärna vilt i kommentarerna.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar