facebook_pixel
Activision Blizzard vill veta allt om sina anställdas graviditeter

Activision Blizzard vill veta allt om sina anställdas graviditeter

Att storföretag mer än gärna samlar på sig personliga uppgifter om både kunder och anställda är inget nytt, men det känns som att vi passerat någon form av gräns nu. Via Washington Post har vi nämligen fått reda på att Activision Blizzard uppmuntrar anställda att dela med sig om sina graviditeter!

Som incitament betalar Activision Blizzard de berörda anställda 1 dollar per dag i presentkort i utbyte mot att de delar med sig av sin graviditet via appen Ovia, varpå Activision Blizzard kan se “delar”av deras anställdas data i ett anonymiserat, statistiskt format.

– Den ursprungliga reaktionen var “hej, Activision Blizzard är storebror”, sade Milt Ezzard, vice president för “globala förmåner” hos Activision Blizzard. Men nu är är det mera “hej, Activision Blizzard ger mig egentligen verktyg som kan hjälpa mig!”.

– Jag vill att de ska få hälsosamma bäbisar, för att det är bra för affärsupplevelsen. Istället för att få en bäbis som placeras i intensivvård, där hon [modern] inte kan fokusera särskilt mycket på arbete.

Jag vet inte med er, men personligen mår jag lite illa av tanken på att Activision Blizzard vill att nyblivna mödrar omedelbart ska fortsätta arbeta, speciellt medan deras barn befinner sig i intensivvård. Activision Blizzard använder sig även av andra hälsoappar utöver Ovia, såsom Fitbit, för en överblick av de anställdas “mentala hälsa, sömn, kost, autism och cancervård”. Det är fullständigt frivilligt för de anställda att bestämma om de vill bidra med sin data eller inte, men jag kan inte undgå att rysa vid blotta tanken på dylik övervakning.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar