facebook_pixel
XCOM-doftande Phoenix Point blir tidsexklusivt för Epic Games Store

XCOM-doftande Phoenix Point blir tidsexklusivt för Epic Games Store

Det XCOM-doftande strategispelet Phoenix Point av den ursprungliga XCOM-skaparen Julian Gollops finansierades framgångsrikt via Fig under våren 2017. Vi det tillfället var förväntningarna (givetvis) att spelet skulle lanseras via Steam, men sedan Epic Games Stores intåg har saker ändrats.

Julian Gollop har således släppt en ny video där han utannonserar att Phoenix Point kommer bli tidsexklusivt i ett år för Epic Games Store. Han beskriver affären som en “game changer” för Snapshot Games, eftersom Epics stöd säkerställer att de kommer kunna “uppdatera och expandera Phoenix Point under åratal framöver”. Därtill kommer det första året av dlc-innehåll bli helt gratis för de som förhandsbokat spelet, eller bidragit via Fig.

Julian Gollop medger att situationen blivit svår för de som “förväntade sig att Phoenix Point skulle släppas via en specifik plattform”, och erbjuder pengarna tillbaka för de kunder som är missnöjda. I den tillhörande FAQ:en säger ändå Snapshot Games att man kommer tillhandahålla både Steam- och GOG-nycklar för de finansiärer som vill ha Phoenix Point på dessa plattformar, men implikationen är att man i så fall måste vänta tills den officiella lanseringen av dessa versioner för att kunna spela dem.

Phoenix Point förväntas släppas i september till Epic Games Store. Här är Julian Gollops video.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar