facebook_pixel
Vivendi har sålt sina sista Ubisoft-aktier

Vivendi har sålt sina sista Ubisoft-aktier

En av de senaste årens trassligaste följetonger inom spelbranschen har varit franska multimediagiganten Vivendis försök att köpa upp landsmännen hos Ubisoft. Sommaren 2016 ägde man hela 20 procent av Ubisofts aktier, och enligt fransk lag måste ett bud läggas vid 30 procent eller mer.

Förra sommaren meddelade dock Vivendi att man gett upp sina försök att ta över Ubisoft, och nu har man också sålt av sina allra sista aktier enligt Reuters, totalt 5,9 procent för en totalsumma på 429 miljoner euro. Vivendi förbinder sig också till att inte inhandla Ubisoft-aktier igen “under de fem kommande åren”, vilket låter lite suspekt i mina öron, då man även försäkrar oss om att ambitionerna inom spelbranschen kvarstår eftersom Vivendi fortfarande äger mobilspelsutvecklarna Gameloft (som grundades av Michel Guilemot, Ubisoft-vd:n Yves Guilemots bror) och “vill förstärka sin position inom området”. Fortsättning följer 2024?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar