facebook_pixel
Världspremiär: Lord of the Rings: Gollum – ett nytt Tolkien-spel under utveckling

Världspremiär: Lord of the Rings: Gollum – ett nytt Tolkien-spel under utveckling

Har du drömt om att vara en skrumpen, sinnesrubbad, ring-besatt liten varelse? Då kanske Lord of the Rings: Gollum låter intressant. Jag reste nyligen till Hamburg för att ta mig en titt på Daedalics spretiga uppställning av kommande spel, och den mest oväntade titeln de avslöjade var utan tvekan Gollums nya äventyr.

Enligt Deadalic är målet att skapa ett actionäventyr med höga produktionsvärden som kan infria de förväntningar som är associerade med Tolkien. Det är för övrigt inte en tillfällighet att vi kan avslöja Lord of the Rings: Gollum just idag, på Tolkien Reading Day.

Daedalics vd, Carsten Fichtelman, var väldigt noga med att understryka att de vill vara trogna mot förlagan, samtidigt som de vill tillföra något eget till Sagan om ringen-världen. Vi har aldrig riktigt fått se middle-earth genom en Gollum-färgad lins förut. Men nu vill Daedalic alltså ges oss den lynniga lilla krabatens perspektiv på den klassiska fantasyvärlden.

Tyvärr är spelet i ett extremt tidigt stadie än så länge, så Daedalic har inget konkret att visa upp riktigt ännu. Med andra ord är det svårt att säga så mycket om hur stor potential det kan ha, utöver konceptet i sig. Daedalic har ju sedan starten mestadels fokuserat på berättelsedrivna spel, men den här gången ger de sig ut på lite mer okända vatten med helt annan sorts spelmekanik än de peka- och klicka-spel vi är vana vid att se från företaget. En intressant vidgning av vyerna, minst sagt.

Tiden får utvisa om Tolkien-fansen kommer att väsa ”my precious”, och trycka Lord of the Rings: Gollum till sina hjärtan, eller helt sonika kasta det i en vulkan.

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar