facebook_pixel
Valve vill “börja om” med samlarkortspelet Artifact

Valve vill “börja om” med samlarkortspelet Artifact

Sedan lanseringen förra hösten har Valves hajpade samlarkortspel Artifact tynat bort nästan fullständigt. Redan två veckor efter lanseringen var man nere på 11 000 samtidiga spelare (jämfört med 60 000 under premiärdagarna) och den senaste månaden skrivs toppnoteringen till 810 stycken enligt Steamcharts.

Nu har Valve äntligen beslutat sig för att vidta större åtgärder, och man har klargjort sina intentioner via ett nytt blogginlägg. Valve säger att “Artifact representerar den största diskrepansen mellan våra förväntningar på hur ett av våra spel skulle tas emot och det faktiska resultatet”, och därför kommer man lägga de vanliga uppdateringarna på hyllan, för att ta “större steg, återundersöka besluten vi fattat under utvecklingen angående speldesign, ekonomin, den sociala spelupplevelsen med mera”.

Valve räknar med att den här processen kommer ta “en ansenlig mängd tid”, och man kommer dela med sig av mer detaljerade planer så fort som man är redo. Själv har jag inte spelet Artifact, men upplever att de största problemen med spelet börjar och slutar med den ekonomiska modellen (utöver startleken måste man köpa alla ytterligare spelkort för riktiga pengar) så det är betryggande att Valve nämner just “ekonomin” som ett av de områden som kommer få en rejäl, genomgående översyn.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar