facebook_pixel
Valve har sagt upp 13 heltidsanställda, inklusive Magic-skaparen Richard Garfield

Valve har sagt upp 13 heltidsanställda, inklusive Magic-skaparen Richard Garfield

Det är 2019 och VR-utveckling är inte längre lika hett som för några år sedan. För UploadVR har HTC Vive-skaparna Valve bekräftat att man sagt 13 upp heltidsanställda (uppgifter som kom till daga när listor över anställda från olika datum jämfördes), men det är inte bara VR-utvecklingen som påverkats.

Artibuff, en fanblogg för Valves samlarkortspel Artifact, har nämligen kontaktat Richard Garfield (skapare av Magic: The Gathering och designer av Artifact) angående hans arbetssituation, varpå Richard Garfield svarade att både han och Skaff Elias, tidigare vd för Wizards of the Coast, inte längre är under kontrakt med Valve.

– Vi överraskades inte av uppsägningarna med tanke på hur skakig lanseringen var, säger Richard Garfield. Team-medlemmarna var entusiastiska angående spelet, och var övertygade om att de hade en bra produkt, men det stod stod snart klart att det inte skulle bli lätt att få spelet dit vi ville ha det.

– Både Skaff och jag förblir optimistiska angående spelets kvalitet, och har erbjudit vår feedback och rådgivning under fortlöpande gratiskapacitet, helt enkelt för att vi vill se spelet prestera så bra som vi tror att det kan. Vi njöt av att jobba med Valve, och jag var imponerad av deras oupphörliga fokus på spelets kvalitet och upplevelsen som erbjöds spelaren.

Redan två veckor efter lanseringen förra hösten hade Artifact tappat nästan fem sjättedelar av den ursprungliga spelarbasen, till stora delar på grund av den ekonomiska modellen som fortfarande kretsar kring att spelare måste köpa kort för riktiga pengar, utöver nybörjarkortleken som man får med inköpet av själva basspelet.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar