facebook_pixel
The Demon Crystal – ett 35 år gammalt obskyrt japanskt actionpussel-spel – kommer till Steam

The Demon Crystal – ett 35 år gammalt obskyrt japanskt actionpussel-spel – kommer till Steam

Det är lättare än någonsin att vara ett fan av retrospel. Speciellt när det kommer till mer obskyra spel, framför allt från Japan. När man tidigare fick förlita sig på eventuellt opålitliga gråimportörer kan man nu få tag på de flesta guldkorn både lagligt och enkelt.

Med det sagt är det trevligt att se ett 35 år gammalt japanskt pusselspel helt plötsligt dyker upp på Steam. Spelet i fråga är The Demon Crystal och släpptes 1984 till MSX. Det verkar vara redigt obskyrt eftersom det finns väldigt lite information att hämta – inte ens Wikipedia-sida har det. Inte ens MobyGames har jättemycket information, förutom att utvecklarna YMCAT också gjorde två uppföljare innan de till synes försvann från jordens yta 1987.

Det släpptes dock en portning till Nintendo Switch häromåret och det verkar vara en identisk version som kommer till Steam. Ta en titt på den här korta men hurtiga trailern:

Gulligt, gammalt, och charmigt till tusen. The Demon Crystal släpps på Steam 28e mars.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar