facebook_pixel
Stämningarna mot Fortnite-danserna dras tillbaka, men bara tillfälligt

Stämningarna mot Fortnite-danserna dras tillbaka, men bara tillfälligt

Alltsedan Fortnite slog igenom under fjolåret har diverse internet-kändisar försökt åberopa upphovsrätt för spelets danser. Det mest uppmärksammade fallet har varit Alfonso “Carlton från Fresh Prince” Ribeiro, men han nekades upphovsrätten för sin dans i februari, då den ansågs vara alltför simpel.

Alfonso Ribeiro har haft sällskap i rättssalen av bland andra 2 Milly, Backpack Kid och Orange Shirt Kid, och nu har trions advokatfirma Pierce Bainbridge lagt ner stämningsansökningarna (via The Verge). Men bara tillfälligt, har det visat sig; i det här uttalandet hävdar Pierce Bainbrige att åtminstone Backpack Kid och Orange Shirt Kid lyckat tillskansa sig rättigheterna för sina danser via Copyright Office (som nekade Alfonso Ribeiro) och att man därför kommer formulera nya stämningsansökningar med den här nya information på bordet redan från början.

Fortsättning följer!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar