facebook_pixel
Solar Ash Kingdom är det nya spelet av Hyper Light Drifter-utvecklarna

Solar Ash Kingdom är det nya spelet av Hyper Light Drifter-utvecklarna

Våren 2016 släpptes Hyper Light Drifter, ett actionäventyr som Rikard Olsson belönade med hela 90 procent i vår recension, och beskrev som “ett av de smartaste, brutalaste och mest eleganta actionspelen på länge”. Och nu, tre år senare, har utvecklarna Heart Machine utannonserat sitt nya spel!

Det kallas för Solar Ash Kingdom, och debuttrailern här nedan får spelet att framstå som en skridskoåkningssimulator, om än i en väldigt färggrann alternativ dimension befolkad av enorma monster som förmodligen måste dödas genom att slå sönder deras stora, runda ögon.

– Vi strävar efter att berätta en vacker historia genom vår värld, dess atmosfär, våra karaktärer och till och med vår spelmekanik – varje aspekt av våra spel övervägs noggrant – vilket kräver en stor tidsinvestering, säger Heart Machines Alx Preston till IGN.

Via Twitter har Heart Machine också slagit fast att det inte rör sig som en uppföljare till Hyper Light Drifter, utan “helt nya grejer”, även om en hel del DNA, åtminstone så här på förhand, tycks delas mellan titlarna.

Det bör också påpekas att trailern avslutas med Epic Games Store-logon, så förvänta er inte att spelet når Steam eller någon annan digital plattform det första året efter lanseringen.

Här är debuttrailern för Solar Ash Kingdom.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar