facebook_pixel
Riot Games har anställt dess första “chief diversity officer”

Riot Games har anställt dess första “chief diversity officer”

Förra hösten bad League of Legends-studion Riot Games om ursäkt för dess sexistiska kultur, och utlovade bättring via en detaljerad plan. Sedan dess har man tagit steg både framåt och tillbaka, i form av anställandet av före detta Uber-chefen Frances Frei och uppsägningar efter en “inga män”-panel.

I november blev man dessutom stämda av tidigare och nuvarande anställda, vilket målade bilden av att Riot Games fortfarande har en väldigt lång väg att gå i ärendet. Så det gläder oss att höra att man nu tagit ett verkligt meningsfullt steg framåt i och med anställningen av studions första “chief diversity officer”, närmare bestämt Angela Roseboro som tidigare fyllde en liknande roll hos Dropbox.

– Jag har haft möjligheten att träffa några otroliga anställda som är passionerade över att skapa en kultur där alla trivs tillsammans. Jag blev så tagen av detta företags hjärta och själ att jag, trots motgångar eller hinder, är exalterad över att ta del av denna resa, sade Roseboro i ett uttalande.

I tisdags skrev också Riot Games själva en uppdatering om läget inom studion, där man avslöjade att man “redan undersökt och agerat på dussintals nya anklagelser” sedan de ursprungliga anklagelserna blev publika, och att man rentav “klippt banden” med anställda på nästan samtliga av företagets nivåer.

Med andra ord verkar det som att Riot Games sakta men säkert rör sig åt rätt håll, men jag kan knappt föreställa mig hur allvarliga problemen måste ha varit till en början med tanke på att storstädningen fortfarande pågår!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar