facebook_pixel
Plötsligt: Diablo har släppts till GOG, fler Blizzard-klassiker kommer följa

Plötsligt: Diablo har släppts till GOG, fler Blizzard-klassiker kommer följa

Så här i efterhand är det konstigt att detta inte blivit av tidigare; GOG och Blizzard har nämligen avslöjat ett nytt samarbete som kommer ta utvecklarens otaliga klassiker till den retrofokuserade onlinebutiken, och nu har man inlett initiativet med gamla goda hack’n’slash-rollspelet Diablo från 1996.

Prislappen är 10 runda dollar, och utöver en “nästan identisk” 1996-version, komplett med matchmaking via en klassisk version av Battle.net, får vi även den uppdaterade Windows 10-versionen av spelet, tillsammans med en rad kompatibilitets- och buggfixar. Vi kan förmodligen förvänta oss att spelet kommer följas upp av både Warcraft och Warcraft 2 inom kort, medan en lansering av Diablo 2 framstår som något mindre trolig eftersom en remaster har varit hett beryktad de senaste åren. Oavsett finfina nyheter för GOG som förhoppningsvis kan lindra sina nuvarande ekonomiska svårigheter med den här nya överenskommelsen, då Diablo varit efterfrågat i åratal.

Här är GOG:s trailer för Diablo.

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar