facebook_pixel
Nyhetsbrev antyder att hela Halo: The Master Chief Collection kommer släppas i år

Nyhetsbrev antyder att hela Halo: The Master Chief Collection kommer släppas i år

Halo: The Master Chief Collection utannonserades för Steam och Microsoft Store tidigare den här månaden. En stor skillnad jämfört med Xbox One-versionen av samma paket är dock att 343 Industries planerar släppa en titel i taget, med Halo: Reach först ut följt av resten av spelen i kronlogisk ordning.

Halo: Reach har emellertid ännu inte ett lanseringsdatum, och eftersom man även planerar genomföra betatester för vart och ett av de sex olika spelen så kan vi nog räkna med att hela processen kommer ta ett bra tag. Men enligt ett nyhetsbrev, återgett via Resetera, verkar det ändå som att planen är att alla titlar ska släppas i år, i alla fall enligt 343 Industries portningsmeriterade parhäst Splash Damage, som säger att “Halo: Reach kommer släppas först, med resten av titlarna bokade för resten av året”.

343 Industries community director Brian Jarrard har sedan dess vidareutvecklat Splash Damages uttalande. Även fast han inte har “friheten att ge oss några hårda detaljer ännu”, så tillägger han ändå att “betatestandet kan komma igång snabbare än vad folk förmodligen förväntar sig”. Reaktionerna på betatesterna kommer sedan i mångt och mycket diktera själva lanseringsdatumen – om allt går smidigt kan vi förvänta oss kvicka tag, men om problem uppstår så kommer man ta den tid som behövs för att rätta till dem.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar