facebook_pixel
Left 4 Dead-skaparna har utannonserat nya co-op-skjutaren Back 4 Blood!

Left 4 Dead-skaparna har utannonserat nya co-op-skjutaren Back 4 Blood!

Turtle Rock Studios har haft ett par jobbiga år. Tillsammans med 2K Games lanserade man det ambitiösa asymmetriska onlineactionspelet Evolve under 2015, som floppade, sadlade om till free-to-play och floppade igen tills det lades ner helt förra hösten. Nu är man dock tillbaka med ett besked av rang!

Innan Evolve utvecklade nämligen Turtle Rock Studios Left 4 Dead och Left 4 Dead 2 för Valves räkning, och nu har man utannonserat Back 4 Blood tillsammans med den nya parhästen Warner Bros. Den kompletta pressreleasen hittar du här, och precis som titeln antyder är zombiehorderna återigen i fokus, och Turtle Rock ämnar kombinera “de bästa delarna av de gamla spelen med nya features och state-of-the-art-teknologi”.

– Det är svårt att överdriva vilken fantastisk möjlighet det här är, sade Chris Ashton, Turtle Rock Studios medgrundare och design director, i pressmeddelandet. Vi kommer återvända till en genre som föddes i vår studio, med över tio års ytterligare erfarenhet och zombieidéer som rasslat runt i våra hjärnor.

– Vi är uppspelta över att få samarbeta med det beprövade Turtle Rock Studios-teamet under utvecklingen av Back 4 Blood, för att ta co-op-zombie-genren framåt med innovativt multiplayer gameplay, tillade David Haddad, vd för Warner Bros Interactive Enteratainment.

– Vi lutar oss inte mot tidigare meriter. Vårt mål är att dra nytta av allt vi lärt oss och pressa framåt. Vi vet att det är en stor uppgift, avrundade slutligen Phil Robb, medgrundare och creative director hos Turtle Rock Studios.

– Vi utökar teamet avsevärt för att ta oss den största utmaningen i studions historia. Vi vet att den här titeln måste sticka ut och vi har alla intentioner att få det att hända.

Back 4 Blood har ännu inget spikat lanseringsdatum, och vidare fåordig information hittar du i FAQ-artikeln.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar