facebook_pixel
Konami firar 50 år med arkad-, Castlevania- och Contra-samlingar

Konami firar 50 år med arkad-, Castlevania- och Contra-samlingar

Sedan det stora uppbrottet med Metal Gear-pappan Hideo Kojima under 2015 har Konami framstått som totalt ointresserade av att utveckla nya (bra) spel. En rik historia har man givetvis fortfarande ändå, och för att fira sitt 50-års-jubileum har man utannonserat tre nya retrospelssamlingar.

Alla tre kommer släppas till Steam, och först ut har vi Anniversary Collection: Arcade Classics som kommer släppas den 18 april. Den kompletta uppställningen består av Haunted Castle, Typhoon (A-JAX), Nemesis (Gradius), Vulcan Venture (Gradius 2), Life Force (Salamander), Thunder Cross, Scramble och Twin Bee. Paketet innehåller också en e-bok med “ny information om titlarna, inklusive intervjuer med utvecklarna, tittar bakom kulisserna samt skisser och designdokument som aldrig tidigare visats upp för allmänheten”.

Sedan, “i början av sommaren”, följer både Castlevania: Anniversary Collection (Castlevania 1-3 och Super Castlevania IV, tillsammans med ytterligare fyra titlar som inte avslöjats ännu) och Contra: Anniversary Collection (Contra, Super Contra, Super C, Contra 3 och ytterligare fyra titlar). Också dessa utgåvor inkluderar en “bonusbok”, även fast innehållet inte specificerats riktigt ännu. Vi återkommer till ärendet när vi vet mera!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar