facebook_pixel
Jade Raymond leder Googles nya förstapartsstudio

Jade Raymond leder Googles nya förstapartsstudio

Igår kväll avtäckte Google sin nya spelstreamingplattform Stadia (du kan kolla in den fullständiga utannonseringen här) och passade samtidigt på att presentera Ubisoft- och Electronic Arts-veteranen Jade Raymond som chef för den helt nya förstapartsstudion Stadia Games and Entertainment.

– Som chef för Stadia Games and Entertainment kommer jag inte bara frambringa förstaparts-spelstudior för att omdefiniera den nya generationens spel, sade Jade Raymond under Stadia-presentationen.

– Vårt team kommer också jobba med externa utvecklare för att skapa all hypermodern Google-teknik ni sett här idag, som kommer göras tillgänglig för både små och stora partnerstudior.

– Vi är fast beslutna att vandra en brant väg, lära oss vad som fungerar bäst, och dela med oss av nyckelverktyg och -tekniker så att vi kan ta spelen till nästa nivå tillsammans.

Jade Raymond gjorde sig ursprungligen ett namn som spelproducent hos Ubisoft under 00-talet, för serier som Assassin’s Creed och Far Cry. 2015 anställdes hon för att leda Motive-studion hos Electronic Arts, ett till stora fruktlöst arbete har det visat sig, eftersom hon lämnade Electronic Arts förra hösten.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar