facebook_pixel
Itch.io skänker bort indiepärlan Oikospeil

Itch.io skänker bort indiepärlan Oikospeil

Den indiefokuserade spelbutiken Itch.io känns ofta bortglömd av både spelarna och spelbranschen i stort, åtminstone ur mina ögon sett. Därför är det trevligt att ägna den lite extra uppmärksamhet ibland, som nu, då det säregna indieäventyret Oikospeil skänks bort helt gratis mars månad ut.

Våra brittiska kollegor beskriver spelet som “briljant”, och tydligen rör det sig om “delvis hundopera, delvis kritik mot spelindustrin”, vilket är en beskrivning jag med säkerhet kan säga att jag inte stött på tidigare. Du kan således ladda ner spelet via dess något suspekta Itch.io-sida (spelet säljs vanligtvis för 12 dollar, och du kan fortfarande betala för dig om du vill) varpå du får en gammaldags zip-fil som du förmodligen bör arkivera nånstans för framtida bruk, om du vill återvända till spelet i framtiden (en genomspelning sägs ta tre timmar).

Här är fjolårets lanseringstrailer för Oikospiel.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar