facebook_pixel
Halo Infinite kommer bli en “själslig omstart”

Halo Infinite kommer bli en “själslig omstart”

Halo 4 och Halo 5: Guardians i all ära (själv tycker jag faktiskt att Halo 5 var rätt bra på sina ställen) men de flesta är nog överens om att serien inte längre har samma pondus som under Bungies glansdagar. Med Halo Infnite vill 343 Industries ändra på det här, då de betraktar spelet som en “själslig omstart”.

Spelet kommer fortfarande följa upp Halo 5 narrativt (och kan fortfarande betraktas som Halo 6) men i en intervju med IGN har 343 Industries-chefen Bonnie Ross låtit oss förstå att studion tagit gott om tid på sig med att reflektera över vad de gjort med serien hittills.

– Vi har haft gott om tid för introspektion, tid för att verkligen reflektera över vad vi åstadkommit som 343. Vilka misstag har vi gjort? Vad har vi gjort rätt? Vad betyder Halo för oss alla? Den där [debuttrailern för Halo Infite] som vi gjorde är vad Halo betyder för studion.

– Kanske tog det oss två spel för att nå fram dit, och jag tycker att vi gjort bra saker och dåliga saker, men vad betyder Halo för alla oss? Det handlar om hopp, om förundran, om hjältedåd, om mänsklighet och samhörighet, om att föra samman ett community. Det är vad den där trailern är, och det är det vi vill göra.

Fortfarande ont om verkligt handgripliga detaljer, med andra ord, men för mig räcker det faktiskt (just nu) med 343 Industries uppriktiga vilja att göra ett eget avtryck på serien, något jag hittills anser att man misslyckats med. Förmodligen kommer vi få reda på mycket mer under E3-mässan i juni!

Här är förra sommarens debuttrailer för Halo Infinite.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar