facebook_pixel
Dragon’s Dogma blir animeserie på Netflix

Dragon’s Dogma blir animeserie på Netflix

I fredags släpptes Capcoms nya actionstänkare Devil May Cry 5, och mottagandet har varit mycket fint, inklusive av oss (recension). Spelets regissör Hideaki Itsuno har tidigare sagt att han valde mellan att göra Devil May Cry 5 eller Dragon’s Dogma 2, men nu verkar hoppet för det sistnämnda leva ändå!

Netflix har nämligen utannonserat att de kommer utöka sitt animeutbud med bland annat en serie baserad på just Dragon’s Dogma. Sublimation kommer stå för produktionen, och dess chef Atsushi Koishikawa säger att han “är glad över att kunna ge vår unika cel-shadade animation med handmålade texturer till animefans världen runt”. Berättelsen kommer följa “en mans jakt efter hämnd på den drake som stal hans hjärta” och på vägen kommer han utmanas av “demoner som representerar människornas sju dödssynder”.

Eftersom Dragon’s Dogma ursprungligen släpptes till konsoler redan under 2013 (en efterlängtad pc-version släpptes 2016, som vi givetvis recenserade) kan vi nog betrakta denna utannonsering som en del av en nysatsning på actionrollspelet av Capcom. Frågan är bara: är Dragon’s Dogma 2 under utveckling redan nu, eller blir det Hideaki Itsunos nya projekt efter Devil May Cry 5? Vi återkommer när vi vet mer!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar