facebook_pixel
Disney har återuppväckt Lucasfilm Games

Disney har återuppväckt Lucasfilm Games

Trots det skrattretande magra spelutbudet sedan Electronic Arts tog över Star Wars-licensen (Battlefront och Battlefront 2) sade sig Disney “ha ett bra förhållande” med EA sån sent som förra månaden. Nu skickar man dock ut motsatta signaler, eftersom Lucasfilm Games har återuppstått från de döda.

Ingen officiell utannonsering har gjorts ännu, men enligt en skärmdump från Linkedin av Ashley Day, community manager host Team 17, så eftersöker Lucasfilm Games just nu kandidater för mängder av ledande tjänster, såsom Lead Game Designer, Community Manager, Producer, SR Manager (Engineering) samt SR Techincal Artist. Flera av dessa positioner återfinns också på Disneys egna jobbsida, men den totala bristen på “vanliga” positioner (såsom programmerare) kan antyda att det rör sig om ett övergripande supportteam som kommer samverka med andra studior (just nu Electronic Arts) som gör själva grovjobbet.

Här är Ashley Days tweet om de nya Lucasfilm Games-jobben.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar