facebook_pixel
Devil May Cry 5 är Capcoms näststörsta pc-lansering någonsin

Devil May Cry 5 är Capcoms näststörsta pc-lansering någonsin

Samtidigt som de flesta andra stora spelgiganter har det kämpigt går Capcom till synes på räls; i fjol hade man sin mest framgångsrika pc-lansering någonsin med Monster Hunter: World, och nu har man gjort det igen eftersom vi kan konstatera att Devil May Cry 5 presterar ännu bättre än Resident Evil 2.

Detta faktum har nått oss via Twisted Voxel, som påpekar att Devil May Cry 5 redan haft över 77 000 samtidiga Steam-spelare sedan lanseringen i fredags, att jämföra med Resident Evil 2:s rekord på drygt 75 000 från lanseringsperioden. Dessa siffror är förvisso långt ifrån Monster Hunter: Worlds noteringar (300 000 samtidiga spelare i samband med lanseringen) men representerar ändå ännu en framgångssaga för det moderna Capcom, som även gett oss de hyllade Resident Evil 7 och Mega Man 11 de senaste åren.

Undertecknad delade ut betyget 85 procent till Devil May Cry 5 tidigare den här veckan, och spelar det fortfarande för fulla muggar, trots att jag redan klarat det en gång. Det är ett tecken på kvalitet, minsann!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar