facebook_pixel
Detroit: Become Human, Heavy Rain och Beyond: Two Souls kommer till Epic Games Store

Detroit: Become Human, Heavy Rain och Beyond: Two Souls kommer till Epic Games Store

I slutet av januari berättade Quantic Dream att de kommer gå “multiplattform” efter en stor investering av kinesiska giganten Netease. Och nu har affären redan gett resultat; Quantic Dream har nämligen utannonserat att deras tidigare Playstation-exklusiva titlar kommer till Epic Games Store!

Mer specifikt rör det sig om de filmiska äventyrsspelen Detroit: Become Human (som släpptes exklusivt till Playstation 4 så sent som i fjol, med stort stöd av Sony), Heavy Rain och Beyond: Two Souls. Alla tre kommer släppas senare i år, och Quantic Dream kommer själva stå för utgivningen hädanefter.

– David Cage och jag har planerat nästa evolution av Quantic Dream väldigt noga, sade Quantic Dreams Guillaume de Fondaumière i en intervju med The Verge. Flytten till pc utgör vår studios första försök att utveckla icke Playstation-exklusiva spel på över 13 år, men ger oss också möjligheten att gradvis låta teamet jobba på flera projekt samtidigt.

– Den viktigaste evolutionen för Quantic Dream är ändå att vi inte längre är en utvecklare som jobbar tillsammans med en utgivare. Från och med pc-versionerna av Heavy Rain, Beyond: Two Souls och Detroit: Become Human kommer vi själva ge ut våra titlar.

Det verkar som att Epic Games Store-exklusiviteten kommer vara i ett år, även om inget definitivt har sagts.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar