facebook_pixel
Dead Cells har sålt över 1 miljon exemplar, får mer gratis-dlc på torsdag

Dead Cells har sålt över 1 miljon exemplar, får mer gratis-dlc på torsdag

I somras lämnade Motion Twins actionfyllda rogueliteplattformare Dead Cells early access till tonerna av hyllningsartade kritikerkörer. Även Jocke Kilman stämde upp i vacker skönsång, och delade ut det utmärkta betyget 85 procent i vår recension, tillsammans med omdömet “brutalt och intensivt”.

Nu, i samband med den nyss avslutade GDC-konferensen i San Francisco, har Motion Twins Sébastien Bénard avslöjat (via Usgamer) att man sålt över 1 miljon exemplar av sitt spel. Hela 60 procent av den siffran avser pc-versionen (Dead Cells har också släppts till konsoler) och Bénard passade även på att nämna att spelet var ett “sista chansen-projekt” för studion, och att framgångarna räddade den från säker undergång.

För att fira kommer Dead Cells ett nytt gratis dlc-paket kallat för Rise of the Giant nu på torsdag, den 28 mars, och du kan läsa mer om härligheterna här, inklusive en helt ny miljötyp (grottor) som du låser upp efter att ha klarat spelet en gång. Därtill väntar också nya fiendetyper, nya färdigheter, nya vapen, en ny boss, heta lavabassänger och en ny gömd nivå med ett helt nytt slut för verkligt begåvade spelare. Låter saftigt!

Här är en ny Dead Cells-trailer med kritikeromdömen från tidigare den här månaden.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar