facebook_pixel
Chris Avellone jobbade med Star Wars Jedi: Fallen Order, förmodligen även inblandad i nya Vampire

Chris Avellone jobbade med Star Wars Jedi: Fallen Order, förmodligen även inblandad i nya Vampire

Jag avgudar Star Wars: Knights of the Old Republic, men om om bara Knights of the Old Republic 2 hade fått ett halvår extra utvecklingstid har det nog blivit nästan lika bra. Det sistnämnda utvecklades av Obsidian Entertainment under Chris Avellones tid, och nu har han återvänt till en galax långt, långt borta!

Via Twitter har nämligen Chris Avellone berättat att han jobbat med Star Wars Jedi: Fallen Order (som kommer presenteras i april), det nya förmodade actionäventyret av Titanfall– och Apex Legends-utvecklarna Respawn Entertainment. Hos Linkedin (via våra brittiska kollegor) kan vi också läsa att den exakta tidsperioden var mellan februari 2018 och januari 2019, vilket antyder att Chris Avellone förmodligen inte var med och etablerade spelets premiss och brännpunkter i manuset, men hans inverkan har förhoppningsvis varit betydande ändå.

Via Twitter antydde även Chris Avellone ytterligare ett projekt, som han beskrev som “en stor bomb som kommer släppas om en månad”. Det rör sig förmodligen om det nya Vampire-spelet av svenska Paradox Interatactive (som lär presenteras i mars under GDC-mässan i San Francisco) då Chris Avellones Linkedin också säger att han jobbat “tenderly” med andra utvecklare, vilket onekligen låter som den direkt referens till Paradox fejkade dejtingssida Tender, som hittills använts för att droppa ut detaljer om det förmodade Vampire-spelet.

Här är Chris Avellones tweet om hans nuvarande projekt.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar