facebook_pixel
Brendan “Playerunknown” Greene startar ny PUBG-studio i Amsterdam

Brendan “Playerunknown” Greene startar ny PUBG-studio i Amsterdam

Det är lätt att glömma nu, men  Playerunknown’s Battlegrounds var faktiskt väldigt anspråkslöst till en början, och hade rötterna i en ensam mans huvud, Brendan”Playerunknown” Greene. Nu har Greene meddelat att han tagit nästa steg i karriären, även om han blir kvar hos PUBG Corp.

Via Twitter får vi nämligen reda på att Greene kommer flytta till Amsterdam (PUBG Corp är baserade i Sydkorea) för att leda den nya forsknings- och spelutvecklingsdivisionen PUBG Special Projects. Taeseok Jang kommer ta över ledarrollen hos huvudteamet, medan Greene ser fram emot att sluta resa, börja spela flera spel och “utforska, experimentera och skapa nya tekniker, verktyg, pipelines och gameplay-moment”.

Greene kommer ändå fortsätta agera som konsulterande creative director för PUBG, men av allt att döma kommer han börja blicka betydligt längre framåt i tiden än han tidigare haft möjlighet att göra.

Här är Brendan Greenes tweet om det nya jobbet och livet.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar