facebook_pixel
Anno 1800 flyttar till Epic Games Store, men man kan förköpa Steam-versionen fram till lanseringen

Anno 1800 flyttar till Epic Games Store, men man kan förköpa Steam-versionen fram till lanseringen

Tidigare i år släpptes Metro Exodus exklusivt via Epic Games Store, trots att man fram till några veckor innan lanseringen kunde förhandsköpa spelet via Steam. Recensionsbombandet lät inte vänta på sig, trots att Steam-kunderna fick Steam-versionen av spelet, och Ubisoft vill inte upprepa samma misstag.

Man har ändå valt att göra Anno 1800 exklusivt för Epic Games Store (och Ubisofts egna plattform Uplay, förstås) men till skillnad från fallet Metro Exodus har man inte valt att plötsligt avbryta möjligheten att förhandsköpa spelet via Steam, utan man kommer kunna inhandla det ända fram till lanseringen den 16 april. Därefter kommer man dock inte längre kunna köpa Anno 1800 via Steam, utan enbart via Uplay och Epic Games Store.

Förvirrande? Absolut, och även fast situationen framstår som något mer lindrig än Metro Exodus-fiaskot (Ubisoft har även lovat att Steam-versionen kommer uppdateras och få tillgång till allt dlc) så kvarstår problematiken med exklusivitet, vilket knappast kommer göra de negativa rösterna mindre högljudda än de redan är.

Den tidigare utannonserade öppna betan kommer fortfarande gå av stapeln mellan den 12-14 april.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar