facebook_pixel
Anarchy Online har pånyttfötts med “klassisk” server

Anarchy Online har pånyttfötts med “klassisk” server

För två år sedan släpptes Anarchy Online till Steam, i ett försök att införliva lite nytt blod i det numera 18 år gamla onlinerollspelet. Och nu har man beslutat sig för att gå tå mot tå med World of Warcraft Classic (som släpps i sommar) genom att lansera en helt ny “klassisk” server vid namn Rubi-Ka 2019.

Det hela framstår som lite luddigt i min bok, men du hittar den officiella pressreleasen här och en kort FAQ-artikel här, där vi får reda på att servern kommer bjuda på “level caps, en fräsch ekonomi och inga expansioner till att börja med”, i syfte att replikera den ursprungliga lanseringsperioden under 2001.

Men inte riktigt; Funcom fastställer även att man “inte kommer återvända till gammal kod eller gammal spelbalans”, och att existerande mekanik och system (damage caps, fallskada, XP-förluster, Improvment Point-menyn, yrkesbalansen och PvP) “inte kommer ändras tillbaka från hur de är nu”.

Funcom tillägger också att “spelarna styr skeppet”, och att man kommer lyssna på dem angående tankar om leveltaket, och när man borde börja rulla in expansioner. Servern bjuder också på “exklusiva kosmetiska belöningar, som inte finns tillgängliga i standardupplevelsen” och kräver en aktiv betalprenumeration för tillgång.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar