facebook_pixel
Om du vill se 21 minuter gameplay från System Shock-remaken ska du klicka här

Om du vill se 21 minuter gameplay från System Shock-remaken ska du klicka här

Om du gjorde som rubriken sade kan jag bara utgå ifrån att du är nyfiken på Nightdive Studios remake av System Shock. För bara några veckor sedan fick vi en glimt av hur spelet kommer att se ut, och nu kan vi alltså njuta av en gameplay-video lika långt som ett avsnitt av Brooklyn Nine-Nine.

Vi ska dock börja med att citera videons beskrivning: “This is not final!” Vad Nightdive visar upp här är en pre-alpha-version som bland annat saknar vissa fiender, ljud, och vapen. Vad som finns där har dock sina poänger. Nog snackat – låt oss glo:

Personligen gillar jag blandningen av atmosfärisk ljussättning och starka färger. Det står absolut ut från de brungråa korridorer som dominerat många av originalspelets efterföljare. Visst ser det skakigt ut i perioder, som i striderna, men detta är som sagt ännu långt ifrån färdigt.

System Shock är planerat att släppas under våren 2020. Alltså har Nightdive ännu ett tag på sig att slipa bort de grova bitarna.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar