facebook_pixel
Warface-utvecklarna lämnar Crytek, grundar nya studion Blackwood Games

Warface-utvecklarna lämnar Crytek, grundar nya studion Blackwood Games

De senaste åren har Crytek skakats rejält. I slutet av 2016 stängde man fem studior, innan man sade upp ytterligare personal i början av februari 2017. Ett fåtal veckor senare lämnade också Cevat Yerli positionen som studions långvarige vd, och ledarskapet flyttades över till hans bröder Avni och Faruk.

Sedan dess har läget till synes stabiliserat sig; studions huvudfokus ligger för tillfället på early access-skjutaren Hunt: Showdown (som just nu har ett “mestadels positivt” mottagande på Steam) och fortsatt utvecklande av grafikmotorn Cryengine. I slutet av 2017 släppte man även ett battle royale-läge till Kiev-studions free-to-play-skjutare Warface, men det var uppenbarligen inte tillräckligt framgångsrikt ur Cryteks synvinkel.

Via Steam har nämligen Crytek Kiev utannonserat att man gått och grundat den självständiga studion Blackwood Games, och att man tar rättigheterna till Warface med sig. Utvecklingsteamet förblir intakt, så det verkar inte som att någon förlorat sitt jobb, och därtill kommer Blackwood Games fortsätta sina relationer med Warfaces utgivare My.com (som numera också listas som spelets utvecklare på Steam).

Enligt Avni Yerli hos Crytek kommer allt det här göra det möjligt för Blackwood Games att föra “ett intimare förhållande med spelets utgivare”, och enligt Michael Khaimzon, creative director för Warface, fattades beslutet att lämna av själva utvecklingsteamet. Vi på PC Gamer önskar alla iblandande lycka till, och förhoppningsvis satsar My.com och Blackwood Games ännu hårdare på Warface i framtiden!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar