facebook_pixel
THQ Nordic har köpt upp Kingdom Come-utvecklarna Warhorse Studios!

THQ Nordic har köpt upp Kingdom Come-utvecklarna Warhorse Studios!

THQ Nordic växer och växer. För en månad sedan plockade man på sig rättigheterna för gamla goda Outcast, och förra hösten utökade man även katalogen med Carmageddon och studiorna Bugbear (Wreckfest) samt Coffe Stain (Goat Simulator). Och nu har man genomfört två helt nya affärer!

Den mest intressanta av de två är uppköpet av tjeckiska rollspelsstudion Warhorse Studios med tillhörande varumärkesrättigheter, som för drygt ett år sedan gav oss det suveräna och egensinniga Kingdom Come: Deliverance (recension). THQ Nordics vd Lars Wingefors säger att han “ser fram emot att fortsätta arbeta med grundarna som kommer fortsätta leda studion under stark kreativ frihet under många år framöver”.

Den andra affären är lite mer luddig för oss spelfantaster och inkluderar uppköpet av den australiska förläggaren 18 Point 2, som förvisso inte äger några egna nämnvärda varumärken, men ändå kommer erbjuda THQ Nordic “en etablerad plattform på en spännande och växande marknad”, där Lars Wingefors ser fram emot att kunna erbjuda “THQ Nordics globala kanaler till australiensiska spelutvecklare”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar