facebook_pixel
THQ Nordic gick med på intervju hos mörka avkroken 8chan, bad omedelbart om ursäkt

THQ Nordic gick med på intervju hos mörka avkroken 8chan, bad omedelbart om ursäkt

Personligen har jag aldrig hört talas om 8chan tidigare (bara 4chan, men det är en helt annan grej?) men tydligen rör det sig om en av internets mörkare avkrokar, då till och med Google själva avlistade diskussionsforumet under 2015, med anledning av kopplingar till både pedofili och fascism.

Så det var minst sagt klumpigt av THQ Nordics pr-chef att Philipp Brock att inte bara gå med på en intervju i AMA-stil (där användarna kan fråga vad som helst) utan dessutom genomföra den, då han inte förstod “bakgrunden och kontroverserna” för sidan. Han verkar dock fara med viss osanning då THQ Nordic innan sessionen lovade att någon skulle “hålla koll på de snuskiga grejerna”, och Philipp Brock svarade dessutom på en inte särskilt rumsren bild med en skämtsam kommentar som antyder att han visste exakt var han befann sig.

Sedan dess har dock Philipp Brock bett om ursäkt för fadäsen, och det är ju bra, men vi undrar ändå stilla hur det här ens blev till en grej från början, och varför ingen lyckades stoppa det innan det var för sent?

Här är Philipp Brocks ursäkt på Twitter.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar