facebook_pixel
Melankoliska jordbruksspelet The Stillness of the Wind har släppts

Melankoliska jordbruksspelet The Stillness of the Wind har släppts

Förra året tittade vi närmare på The Stillness of the Wind, ett spel som beskrivs som en “minimalistiskt, melankoliskt jordbrukssimulator”. Då såg vi fram emot spelets stillsamma vemod, och nu är väntan till slut över.

The Stillness of the Wind har nämligen släppts på Steam nu. För att fira det har det självfallet begåvats med en ny trailer också, så låt oss ta en titt:

Melankoli är verkligen bara början. I spelet tar man rollen som Talma, en gumma som tar hand om sina getter på ålderns höst. Bortom sina djur har hon ytterst begränsad kontakt med omvärlden, utan spenderar sina sista år i ensamhet på sin gård. Samtidigt får hon brev från sin familj som sedan länge lämnat landet för storstaden.

Enligt utvecklaren Coyan Cardenas ska narrativet behandla ämnen som nostalgi, saknad, och vad som egentligen är ens hem. Jag ska inte ljuga: allt detta låter oerhört intressant. Om du är sugen att ge The Stillness of the Wind en chans själv finns det som sagt på Steam nu.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar