facebook_pixel
The Division 2 har fler förbokningar än originalet, trots att det skippar Steam

The Division 2 har fler förbokningar än originalet, trots att det skippar Steam

För lite mer än månad sedan utannonserade Ubisoft att The Division 2 inte kommer släppas till Steam, till förmån för lansering via Uplay och Epic Games Store istället. Det här borde kanske ha lett till lägre generella förbokningssiffror jämfört med originalspelet (som släpptes till Steam) men så är inte fallet!

– Det finns ett växande antal distributionsplattformar som kämpar över bra innehåll, sade Ubisofts vd Yves Guillemot i ett möte med investerare (via våra brittiska kollegor). Med den här affären såg vi en möjlighet att öka spelarens exponering gentemot vår egen butik, samtidigt som vi stödde en partner som värderar våra spel högt och ger väsentligt bättre villkor.

– Tidiga indikationer är uppmuntrande eftersom pc-förbokningarna är högre än för det första The Division, och förbeställningarna via Ubisoft Store är sex gånger högre. Vi tror att denna affär är långsiktigt positiv för Ubisoft.

Måhända hjälper det också åtminstone lite grann att kunderna får ytterligare ett Ubisoft-spel utan extra kostnad (Ghost Recon: Wildlands, Watch Dogs 2 eller Far Cry: Primal) om de förbokar The Division 2 just nu?

The Division 2 släpps den 15 mars.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar