facebook_pixel
Team Liquid överger Heroes of the Storm, kritiserar Blizzard rejält

Team Liquid överger Heroes of the Storm, kritiserar Blizzard rejält

I december avslöjade Blizzard att de ställt in världsmästerskapen för Heroes of the Storm, och till på köpet har flyttat över stora delar av utvecklingsteamet till andra projekt. E-sport-utövarna var inte nöjda, och nu har en Team Liquid, ett av e-sportens allra största namn, övergivit spelet fullständigt.

På den officiella hemsidan tackar man för tiden som varit med en komplett överblick av Team Liquids prestationer på Heroes of the Storm-scenen. Liquids första Heroes of the Storm-lag formades 2014, och under 2016 tog de globala evenemangen fart på allvar. 2017 ordnades världsmästerskapet av Blizzard för första gången, och under 2018 lyckades Team Liquid även kvalificera sig med hjälp av avgörande nyckelvärvningar.

Nu är emellertid sagan all och Victor “Nazgul” Goossens sparar inte på kritiken mot Blizzard.

– Det här är ett komplett ekosystem med hundratals unga vuxna som litar på dess existens. Att bara dra ut kontakten från en dag till en annan är fullständigt ansvarslöst. Det borde finnas långsiktiga åtaganden för utgivarnas ligor, och beslutet för att överge dem borde fattas i god tid. Jag förstår att ligan kommer lida lite grann om alla vet att den kommer ta slut på förhand, men de mänskliga fördelarna väger upp rejält för nackdelarna.

Samtidigt som allt det här händer ryktas också Blizzard-ägarna Activison planera enorma uppsägningar.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar