facebook_pixel
Take-Two planerar inte öppna egen spelbutik, dissar exklusivitetsavtal

Take-Two planerar inte öppna egen spelbutik, dissar exklusivitetsavtal

Steam, GOG, Humble, Uplay, Origin, Battle.net, Bethesda och numera även Epic Games Store. Det finns digitala spelbutiker så att det räcker till och blir över på pc:n numera, men en spelgigant som inte är intresserad av att ta sig an den marknaden är Take-Two, speciellt när det kommer till affärsexklusiviteter.

– Det är inte så konsumenterna handlar, sade Take-Twos vd Strauss Zelnick i en intervju med Gamesindustry.biz. För att använda en liknelse som inte talar för vår verksamhet – om du läser Random House-böcker antar jag att du kan få tag på dem direkt via Random House, men det gör du förmodligen inte. Istället går du förmodligen till Amazon eller andra webbsidor.

– Så om du har något otroligt kraftfullt antar jag att du kan säga åt kunderna att det endast finns tillgängligt här. Men i allmänhet, när det kommer till breda underhållningserbjudanden, är det bättre för dig att vara där kunderna är, istället för att berätta för kunderna var de måste vara.

– Om ditt fokus ligger på att enbart fånga detaljhandeln måste du vara mycket övertygad om att du är en bra återförsäljare. Det är inte något som finns i vårt DNA. Vi gör underhållning. Vi är verkligen inte en återförsäljare.

Med andra ord låter det inte som att Take-Two kommer lämna Steam i det första taget, och vi behöver förmodligen inte oroa oss för att pc-versionen av Red Dead Redemption 2 (som fortfarande inte har bekräftats officiellt) skulle kunna bli exklusiv för Epic Games Store heller. Men vem vet vad som händer i framtiden?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar